sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Tammisaari – Hanko – Teijo

Lauantaiaamuna Tammisaaressa aurinko paistoi täysillä siniseltä ja aivan pilvettömältä taivaalta. Niin, eilen ennustetusta kehnosta säästä  ei ollut tietoakaan. 

Kaunis sää houkutti katsomaan kaupungin torielämää. Ja vilkasta oli, paljon ihmisiä liikkeellä ja kaikenikäisiä. 

Mielenkiintoista ja kivaa siellä olisi ollut ostettavana: orvokkeja ja muita kukkia, leipomotuotteita, antiikkikamaa runsaasti ja paljon, paljon kirjoja. 

Ja voi, kirjapöydistä minun oli vaikea irtaantua! Katselin ja katselin kunnes huomasin kantavani muovikassissa minikirjoja: Aleksis Kiven Seitsemän veljestä (1934), Pienois-Kanteletarta (1935), P. Mustapään Valikoima runoja (1958) ja Dag Hammarskjöldin Vägmärken

Näidenkin ostosten jälkeen vielä kiertelin auringonvalaisemia kirjapöytiä kuin kissa kuumaa puuroa – paljon mielenkiintoisia ja melko uusiakin opuksia siellä olisi ollut – onneksi väliin tuli kahvijano. 

Saamamme taiteilija Frank Wiklundin vernissagesta kehittyi paikasta toiseen kiertelyksi. Tammisaaresta ajoimme Hangon keväistä tunnelmaa seurailemaan ja sieltä lounastamaan Teijon Ruukin Krouviin. 

Katseeni etsi, vähän kuin vaistomaisesti, josko sattumoisin näkyisi tuttua Buster-venettä Tammisaaren, Hangon tai Teijon venepaikoissa. Mutta ei, vähän oli muutenkin veneitä tähän aikaan vuodestaautioina olivat venepaikat vielä, vain jokunen purjevene, isompi moottorivene ja taisin nähdä vain pari kolme Busteria. 

Muistikuva eilisestä: Iloisia, keväästä nauttivia ihmisiä penkeillä, kahviloissa ja rannoilla, kimmeltävien vetten äärellä käyskentelemässä. Ja missä terassi, pienikin, siellä punakasvoisia (auringosta), selvästi elämästään nauttivia ihmisiä.

2 kommenttia:

  1. Hienot ilmat ja hyvät eväät reissullanne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, koimme kaksi suurenmoista lähimatkailupäivää!

      Poista