keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Berliinin matkan jälkeen

Kotipihallamme ovat pensaat ja lehtipuut pelmahtaneet täyteen heleänvihreään lehteensä. 
Vanha omenapuummekin on äitynyt täyteen koreuteensa. Eilen satoi koko päivän ja illemmalla rankasti tuulen kera. 

Pelkäsin jo, että nyt tuima sää vitsoo ja raastaa kukat alas. Mutta ei, jaksaa se vielä pitää loistonsa.
***
Berliinissä olen käynyt aikaisemminkin. Ajankohta piti tarkistaa blogipostauksistani

Blogin hakukenttään kirjoitin Berliini. Siten sain näkyville mainintani Berliinin matkastamme heinäkuussa 2012Kirjoittelin siitä blogiini elokuun alkupäivinä. 

Kätevä tämä blogi, kunhan malttaa ainakin tärkeimmät tapahtumat kirjata. Täältä on helppo tarkistaa tapahtumien ajankohtia ja muuta. Se on minulle myös yksi syy tänne kirjoitella

Ihmekös, että nyt toukokuisella kurssimatkalla (21. - 25.5.2017) Berliinissä tavan takaa tuntui, että täällä olen ennenkin käynyt. Muutama nähtävyys kertaantui ja tuli nähtyä myös uusia kohteita, kuten Mauerpark amfiteattereineen. 

Kaiken kaikkiaan Berliini on modernisoitunut, puistot siistiytyneet, S- ja U-pysäkkejä tullut lisää, mutta myös hinnat olivat huimasti nousseet. 
***
Viisautta ja runoutta Lehmusten alla – Filosofian ja luovan kirjoittamisen kurssi Berliinissä oli elämäni ensimmäinen filosofian kurssi. 

Filosofia on aina kiinnostanut ja nyt nautin kun saatoin kerrankin paneutua filosofien oppeihin. 

Valmistauduin kurssille ennakkotehtävän kautta hyvin, siksi Torsti Lehtisen luennot tuntuivat kertaukselta, tosin aina jotain uutta kuulin, ja toivottavasti tarttuikin. 

No, paljon on vielä opittavaa ja sisäistettävää filosofian oppialalla, mutta jääköön se ja runous harrastuksekseni arkeani ilahduttamaan ja sivistämään.
***
"Matkustamisessa on miellyttävää se, että tavanomaisiinkin asioihin tulee uutuuden ja yllätyksen voimalla seikkailun tuntua." - Johann Wolfgang Goethe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti