lauantai 20. joulukuuta 2014

Jouluinen riisipuuro

 

 Kokeilin valmistaa pienen annoksen riisipuuroa tummasta puuroriisistä haudutuspadassa seuraavasti:

1 dl riisiä
0,5 dl vettä
1-2 dl kevytmaitoa tai kermaa
½ tl suolaa

1. Laitoin puuroriisin ja veden keraamiseen pataan. Annoin hautua matalalla lämmöllä noin 2-2,5 tuntia. Välillä katsoin kerran tai pari miltä näyttää ja sekoittelin.
2. Kun vesi oli imeytynyt riisiin, lisäsin 2 dl kevytmaitoa joukkoon ja lisäsin suolan. Annoin hautua vielä noin vartin.

Tulos: Todella hyvää ja maukasta eikä ollut liian kompaktia.

Mitä juoksevampaa puurosta haluaa sitä enemmän voi lisätä maitoa tai kermaa.
Seuraavalla kerralla kokeilen lisätä kaurakermaa, voi maistua jouluna vähän juhlavammalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti