tiistai 21. elokuuta 2012

Uudet lukulasit

Vanhat lukulasini, oli jo aika vaihtaa uusiin kehyksiin.


Vihdoin sain käytyä silmälääkäritarkastuksessa, josta on vierähtänyt vuosia. On kuulema hyvä, kun tulee tiettyyn ikään, käydä vähän useammin tarkistuttamassa silmänpaineet ja -pohjat ja näkö tietysti. Nyt lääkäri suositteli vuoden tai kahden vuoden välein.

Vanhat lasit ja aurinkolasit olisi pitänyt muistaa ottaa mukaan. Aurinkolasit tippojen takia, sillä ulkona aurinkoinen sää otti kovasti silmiin.
Olin huolestunut, kun en enää aamukahvilla nähnyt lukea sanomalehden yläosaa kovin selvästi, vaan jouduin siirtämään lehteä lähemmäs. Syy on lääkärin mukaan ikääntymiseen liittyvässä näkökyvyn sopeutumattomuudesta. Tämä näkökyvyn terävyys heikkenee varsinkin 50-vuotiaasta lähtien ja korjataan syväterävyyslinsseillä.
No niin, nyt tuli sitten tilattua uudet lukulasit noilla syväterävyyslinsseillä, mikä ei tarkoita moniteholinssejä, vaan jotakin uudempaa: linssin yläosan vahvempi osuus liukuu heikentyen alas.

Tarvitsin siis uudet lukulasit ja uudet pokat, sillä niiden malli tulee olla linssien takia korkeampi kuin vanhojen. Kehysten malleja en malttanut kauan tihrustella, vaan aika nopeasti valitsin. Tein siis juuri päinvastoin, mitä siskoni sanoi: "Älä osta ensimmäisiä mieluisia laseja, vaan katsele muitakin ja mene kokeilemaan uudelleen parin väivän päästä. Minulle sattui niin, etten enää pitänytkään ensimmäisistä." No en pidä laseja muulloin kuin lukiessa, niin ei se niin tarkkaa ole.

Kiitos K:lle hyvästä silmälääkärisuosituksesta Turussa! Huojennuin, kun kaikki oli reilassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti