keskiviikko 29. elokuuta 2012

Lyon-matkan jälkipuinti

Karuna 29.8.2012

Hyvin pärjäsin pienellä laukulla, siis ilman ruumaan menevää laukkua. Kortteja Suomesta tuli jätettyä, varsinkin Helsingistä.
  • Päivälippu saattaa tulla edullisemmaksi kuin kahden tai kolmen päivän turistikortti. Totesimme, että turistikortit ovat ylimainostettuja. No, riippuu miten paljon jaksaa ja ehtii päivän aikana käydä näyttelyissä, museoissa jne.  
  • Yhden huilipäivän olisi voinut pitää. Ahmimme nähtävyyksiä kaupungin eri osissa ehkä vähän liikaa. Toisaalta tuli käveltyä paljon ja saatiin lyhyestä matkasta huolimatta hyvä yleiskuva kaupungista. Suosikki alueeni on ilman muuta Croix-Rousse. 
  • Mutta jos vertaan Lyonia Berliiniin, joka on vielä tuoreessa muistissa, niin Berliini on minusta turistiystävällisempi kuin Lyon. Tämä vaikutelma voi johtua osaksi kielestä, saksalla pärjään, ranskaa en osaa. Berliinissä pärjää myös englannilla paremmin kuin Lyonissa, jossa näimme vain harvoissa paikoissa esim. ruokalistoja, opasteita jne. englanniksi.
Pieni kommellus sattui, kun ajelimme ratikalla. Olimme sopineet, että jäädään seuraavalla pysäkillä pois. Minä olin menossa ulos eri ovesta, mutta en saanut ovea auki, vaikka kuinka painoin ovinappia. Jäin kyytiin ja ehdin nähdä R:n harmistuneen ilmeen. No, jäin seuraavalla pysäkillä pois. Siinä hämmentyneenä pohdin, mitä tehdä. Odotanko paluuratikkaa vai pysynkö tässä. Aloin katsella ympärilleni ja siihen suuntaan mistä tulin. Ja jotenkin minusta tuntui kuin R olisi vähän matkan päässä pysäkistäni eli siellä missä minunkin olisi pitänyt jäädä. Lähdin kävelemään sinne suuntaan. No niin, siellä hän odotti minua. Loppu hyvin, kaikki hyvin – selvisimme pelkällä säikähdyksellä – kuten tavataan sanoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti