lauantai 18. elokuuta 2012

Matkavalmisteluja

Matkalle lähdössä minusta parasta ja jännittävää on etukäteen suunnittelu, esimerkiksi: Mitä mukaan tällä kertaa? Laittaako laukku ruumaan vai pelkästään koneeseen? Mitä nähtävyyksiä haluan nähdä? Mielenkiintoista on tutkia kaupunkioppaita, selvittää reitti lentokentältä hotelliin ja yleensä julkiset liikenneyhteydet jne.

Etruskien aikaisen kulkutien varrelta

Mikä lie, tämä rengas?


Pohdinta missä ja mitä syötäisiin kuuluu matkailuun ja erilaisten ruokien ja juomien maistaminen?

Matkavalmistelujen yhteydessä muistelen tehtyjä matkoja ja selaan muistiinpanojani. Niistä huomaan, että sakset, laastarit ja nenäliinapaketti on hyvä olla mukana ja myös muutama kuori eri kuitteja ja lappuja varten.

Toscanan matkalla opin, että parasta on tarkistaa paristojen voimassaolopäivä. Ostin kameraa varten kaksi pakkausta paristoja, ei ladattavia. Ihmettelin, miksi digikamerani sammui jo seuraavana päivänä ja jo parin kuvanoton jälkeen. Pakkauksesta näin sitten päiväyksen, vanhoja, parasta ennen oli ollut jo aikoja. Taidan ottaa mukaan ladattavat patterit ensi kerralla.

Millaisia matkavinkkejä sinulla on?

5 kommenttia:

  1. Hei Silja!

    Vaikkakin sanonta "passit ja tiketit" on melkein vitsi, on muistettava matkalle lähdettäessä, että passi on EU:n alueella ainoa ja paras henkilöpaperi.
    Muuten vinkkini matkalle lähdettäessä on, että mitä vähemmän, sitä parempi.
    Eli ihminen pärjää todella vähällä ja sitten jos tarvetta tulee, on muuallakin kauppoja. Rahalla saa ja hevosella pääsee :)

    Oikein mukavaa viikonloppua ja hyvää matkaa teille!

    Seija ja Glenn

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos teille! Kommenttinne rohkaisemana kokeilen selvitä tällä kertaa pelkällä konelaukulla, jotta välttyisin ruumalaukun odottamiselta. Täytynee pidättäytyä ottamasta ihonhoitotuotteita mukaan, tai otan sentään Forever-näytepusseja.

      Poista
    2. Hei Silja!

      Matkalaukkujen myöhästely on nykyään paremminkin sääntö kuin poikkeus. Eli mikäli selviät pienellä laukulla jonka voit ottaa koneeseen saat varmimmin myös tarvitsemasi tavarat mukaasi.
      Sait muuten minutkin kiinnostumaan tuosta Lönnrotin kirjasta, Kalevala viehättää minua suuresti.

      Lämpimin terveisin Seija

      Poista
  2. Hei vaan Silja!
    Vinkkini olisi tämä, riippuen tietysti mihin maailman kolkkaan oletkaan menossa, että ota postikortti tai pari Suomesta ja kotipaikkakunnastasi jätettäväksi esim. hotellin siivoojalle kiitoksena. Itse olen seuraavaksi lähdössä marraskuussa Pekingiin ja haluan kertoa terveiseni Suomesta näin.
    Fammulu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fammulu,
      Kiitos hienosta vinkistä! Noin teenkin, mainio idea ja helppo tehdä Suomea tunnetuksi. Aiheellinenkin, sillä monesti on ilmennyt, viimeksi Toscana-matkalla, ettei läheskään aina tiedetä missä päin maailmaa Suomi sijaitsee, saatikka Helsinki.
      Sinäpä vasta repäiset, että Pekingiin saakka! Itse en kauas pyrähdä: Ranskan Lyoniin tutustumaan.

      Poista