keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Elokuva Tuntematon mestari

Paimion elokuvateatteri Bio Starassa on meneillään Tuntematon mestari -elokuva. Ja kun elokuvakriitikko Rane Aunimo antoi ohjaaja Klaus Härön ja käsikirjoittaja Anna Heinämaan elokuvasta hyvät arvostelut - jopa neljä tähteä - oli se mentävä katsomaan. 

Eikä Aunimo suotta arvostellutkaan elokuvaa korkealle. Musiikkeineen (ruotsalainen Matti Bye on säveltänyt musiikin) ja miljöineen kaikkineen elokuva oli vaikuttava.

Tarinan taidekauppias Olavi Launion elämästä taidekauppiaana koin ajankohtaiseksi, sillä monelle yrittäjäkonkarille on tätä päivää luopua leipä- ja elämäntyöstään kaupanteon ja voimien hiipuessa. Mutta luopuminen on raskasta, uskomattoman raskasta, sillä sitä joutuu kohtaamaan menneen elämän, nykyisyyden vaatimukset ja tulevaisuuden. 

Taidekauppias Olavi Launion elämä taidekauppiaana on tullut tiensä päähän. Silti hän tuntee ytimissään, että varsinainen jytkykauppa on vielä odotettavissa. Tähän liittyviä vaiheita oli mielenkiintoista seurata. Koruton muotokuva taiteenrakastajasta on esimerkki siitä, miten yksittäisestä, ihmistä ja elämäänsä koskettavasta tapahtumasta voi tehdä vaikuttavan elokuvan. Elokuvan loppukin yllätti. Koin siinä piilevää ylevyyttä ja herkkyyttä joka tarttui. 

Hienoa, että elokuva on katsottavissa Paimiossa, ei tarvinnut lähteä räntäsateessa merta edemmäs kalaan, kuten sanotaan.
*

Tänä aamuna lähitienoot olivat lunta tulvillaan, tykkylumessa puut ja pensaat - yhtä taideteosta koko luonto. 

2 kommenttia:

  1. Olipa hyvä elokuva 👍 Ja kauniita luontokuvia!

    Voi hyvin!

    Seija

    VastaaPoista