tiistai 30. tammikuuta 2018

Sauvon museo - Hindén

Vaellukseni aikaiset Kunnallislehdet, siis marras- joulukuun numerot, oli pyynnöstäni säilytetty. Niitä olenkin sitten joutohetkinä selaillut. 
Perjantaina 8.12.2017 ilmestyneessä lehdessä oli pieni juttu Sauvon museon tapahtumista. Sen alaotsikkona oli: ”Tutustu tauluihin”. Ja sitten kerrottiin: ”Ison salin seinillä on lisäksi Aleksander Hindenin tauluja” ja että näyttely on esillä maaliskuun loppupuolelle asti (…). 

No, sunnuntaina innostuin, että nyt mennään katsomaan tauluja. Museon aukioloaikoja en vain löytänyt kotisivuilta, tai siis kyllä, mutta kesäajan. Lehdessä luki, että näyttely olisi esillä maaliskuun loppupuolelle, niin kai museo on auki nyt tammikuussakin, tuumailin. 

Sauvo ei ole kaukana, joten sinne sitten ajettiin katsomaan, kun sen ällin kerran olin saanut päähäni.
Museolle kun päästiin, ikkunoissa oli pimeää ja kaikki ovet lukossa. Kierreltiin ja kaarreltiin museon viertä, josko aukiolosta joku lappu näkyisi, mutta ei lipun lappua missään. No, Airin Ravintolaan sitten pizzalle, ettei ihan turhaa reissua olisi tullut. 

Jäi kyllä vaivaamaan, missä ne sauvolaisen Suomisen kuolinpesän lähes 60 taulua nyt ovat. Suominen näet halusi, että keräämänsä Hindénin työt tulisivat yhtenäisenä kokoelmana yleisön nähtäväksi. Ehkä etsittiin väärästä paikasta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti