torstai 4. tammikuuta 2018

Talvinen Tuorla

Tänään sään ollessa leutoa ja välistä tihkusateista, tuli lähdettyä taas kerran kävelylle Tuorlan historialliseen ympäristöön. 
Innostuin lähtemään, kun sain Saaran seurakseni, hän kun tuli vielä ilokseni käväisemään muutamaksi päiväksi. Tuorlan vaiherikkaan historian arvellaan ulottuvan aina 1300- ja 1400-luvuille ja varmasti 1515- luvulle. 


Tuorlan vaiherikkaan historian arvellaan ulottuvan aina 1300- ja 1400-luvuille ja varmasti 1515- luvulle.
Tähän aikaan vuodesta vanhojen ja suurien lehtipuiden ollessa paljaina rakennusten piirteet erottuvat selkeinä, eikä lumesta ollut tietoakaan. 

Viimainen tuuli sopi kylmästi piha-alueille. Aikamme kierreltyämme poluilla ja käytävillä alkoi viluttaa, joten oli mukava piipahtaa kodikkaaseen ja lämpimään Tuorlan Majataloon kahville. Lounastaakin olisimme voineet, mutta olin laittanutennen lähtöämme Crock-Pot-padan porisemaan.
Tuorlan alueella toimii myös Maaseutuopisto Livia ja Turun yliopiston alainen Tuorlan observatorio sekä Tuorlan planetaario

Kahvittelun jälkeen oli jo hämärää. Käväisimme silti vielä planetaariossa ja siellä olikin parhaillaan esitys meneillään. Tuumattiin, että seuraavalla kerralla sitten parempaan aikaan sukelletaan tähtitieteen maailmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti