sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Bussilla Helsinkiin

Viime viikolla tiistaina käväisin Helsingissä. Nykyään sinne pääsee bussilla edullisesti; edestakainen reissu vain 14 euroa. Ei kannata omalla autolla enää sinne huristella, varsinkaan jos ei ole kyytiläisiä. 


Bussissa on mukavaa, voin keskittyä omiin ajatuksiini, kirjoittamiseen, lukemiseen tai ihan vaan ulos katselemiseen. Tuntuu rentouttavalta katsella alati vaihtuvia näkymiä, vihreitä ja vehreitä maisemia. Siinä katsellessa kirjoitin muistiin mieleenjohtumia sitä mukaan kun tuli.

Mutta oli minulla asiaakin käyntiini; piti näet käydä Viikissä luovuttamassa tietokoneluokan avain ja saada siitä pantti takaisin. Harmikseni palvelupistettä ei enää ollut, vaan on ollut jo tovin suljettu resurssipulan takia. Ja Aleksandrian palvelupistekin oli juuri tuona päivänä suljettu. No, se tietää uutta Hki-käyntiä.

Pienestä takapakista huolimatta päivästä kehkeytyi vallan virkistävä ja mielenkiintoinen. Eniten ilahdutti vierailu Kasvitieteellisessäpuutarhassa. Saaralla oli aikaa lounastaa kanssani puutarhan viihtyisässä lounaskahvilassa ja esitellä Kaisaniemen kasvitieteellistä puutarhaa ja kasvimuseota.

Puutarhan lounaskahvilan rauhallisessa miljöössä juotiin jälkkärikahvit.

Sää oli mitä parhain, lämmin ja aurinkoinen käyskennellä ja kierrellä puutarhan käytävillä. Katselin erilaisia kasvustoja ja runsaita kukintoja käytävien vierustoilla. Omenapuut, sireenit, pihlajat ja monet muut olivat upeassa kukassa.
Horisontissa pilkistää Töölönlahti.




Kasvimuseon pääsisäänkäynti.
Päärakennukseenkin pääsin pikaisesti tutustumaan. Sain nähdä vanhan ja mahtavan museon, jossa on valtavia määriä sammal-ja jäkäläkokoelmia ja upea kirjasto.

Kauniita ornamentteja, kaikki hienossa kunnossa.
 
Näiden kauniiden puuovien takana säilytetään sammal- ja jäkäläkokoelmia kaikkialta maailmasta tutkijoiden käyttöön.


Kaisaniemen kasvitieteellinen oli suunnittelematon pikakäynti, ja aikakin loppui meiltä kuin huomaamatta. Odotan jo seuraavaa käyntiä – ja se avainpanttikin pitää hakea takaisin.

2 kommenttia:

  1. Kiitos käynnistä, oli oikein leppoisaa! Ja sain hetkeksi unohdettua työkiireet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana työympäristö sinulla! Varo, kohta tulen taas.

      Poista