sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Haudutuspata

Ei mikään hullumpi investointi tuo haudutuspata. Siististi ja vaivattomasti siinä valmistuvat niin puurot kuin pääruoatkin.

Haudutuspata antoi aiheen kurkistaa jauhokaappiin. Ihan nolottaa tunnustaa moinen haaskaus, sillä jauho, ryynit ja hiutaleet olivat aikoja sitten vanhentuneet. Tuorein oli kaurahiutalepakkaus, sekin oli kyllä jo syyskuussa vanhentunut, mutta sovimme että käytämme hiutaleet loppuun ennen kuin ostetaan uusia.

Kaupassa kaikki erilaiset suurimot, hiutaleet ja jauhot ovat heikkouteni. Katson värikkäitä ja myyviä pakkauksia, ja kas näen itseni valmistamassa tosi terveellistä ja runsaskuituista aamu- tai välipalaa. Oikeastaan keitän ja syön ne jo siinä pakkausten edessä seistessäni.  Kotona lastaan vastaostetut terveystuotteet kaappiin ja sinne ne näköjään unohtuvat, niin nopeammin kuin luulenkaan.

Vastedes pitää muistaa ostaa vain pieniä jauho-, ryyni- ja hiutalepakkauksia, korkeintaan kilon. Niin, eikä ostaa mitään uutta ennen kuin ostettu pakkaus on täysin loppu.

No toistaiseksi haudutuspadalla on ollut päivittäin käyttöä, ja olemme syöneet hyvin hautunutta ja pehmeää puuroa täysjyväkaurahiutaleista.

Minusta haudutuspadan etu on siinä, että voin laittaa ruoan sinne hitaasti kypsymään ja mennä itse lenkille tai muille asioille tai puuhata muuta - kätevää, yksinkertaista ja helppoa.

P.S. Vihjeen haudutuspadasta löysin Outi Pakkasen FB-julkaisusta. Tilasin padan välittömästi netistä, kun oli vielä tarjouksessa pari päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti