torstai 16. helmikuuta 2012

65+ coach utbildning

13.2.2012


Kurssipäivä Turussa Kvartersklubbenissa, Folkhälsan, oli antoisa ja täyttä asiaa.
Margo Storm avasi kurssipäivän esitellen mielenkiintoisesti Folkhälsanin toimintaa ja sen eri sektoreita. Fysioterapeutti Malin Grönros tähdensi, ettei ole koskaan liian myöhäistä aloittaa liikuntaa – monet kansainväliset tutkimukset osoittavat sen.

Folkhälsan tekee arvokasta työtä kouluttamalla ja jakamalla tietoa. Me osallistujat saimme tärkeää informaatiota koskien onnettomuuksien ehkäisyä kotona. Mikä parasta, saimme harjoitella kuulemaamme käytännössä ja tuntea kehossa sekä mielessä kuntoilun ja venyttelyn hyvää tekevää vaikutusta. Teimme reippaan sauvakävelyn pitkin Aurajoen vierustaa.

Tasapaino- ja lihasharjoitukset ovat iäkkäille tärkeitä, ne ovat tärkeitä myös nuoremmille. Erityisesti näin talviaikaan kulkuväylien ollessa liukkaita nämä taidot joutuvat koetukselle kaiken ikäisille.

65+ coachaajina voimme kerätä ryhmän ja tehdä yhdessä kävelylenkkejä, tuolijumppaa tasapainoharjoituksia, sauvakävelyä, venyttelyjä jne. Osaamme nyt kertoa tasapaino-, lihavoima- ja venyttelyharjoittelusta ja näiden merkityksestä arjessa.

1 kommentti: