sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Juhannusristeilyllä

Juhannusaatoksi oli ennustettu huonoa säätä: kovaa tuulta ja sadetta, joten enpä pahemmin hangoitellut vastaan ehdotusta lähteä risteilylle Helsingistä Tukholmaan ja takaisin. 
Keskiviikkona illansuussa minulle tulikin sitten äkkilähtö Fågelholkista Paimioon, sillä jo torstaina puolilta päivin oli lähtö bussilla Helsinkiin ja Olympiaterminaaliin. 

Yllätyin, kun Silja Symphony-laivalla oli valtavasti matkustajia, olikin kuulemma täysbuukattu. Laivan piti poiketa Ahvenanmaalle, mutta nukuin hyvin niin kuin aina laivalla, joten en tiedä poikkesiko lainkaan kovan tuulen takia. En kyllä ollut tuulta tai myrskyämistäkään huomannut. Perjantaiaamusella Värtahamnetin satamassa tuuli aika tavalla. Tarvittiin hinaaja, jotta laiva pääsi laituriin. 
Ja rattoisasti juhannusaatto kului Tukholmassakin, vaikka oli koleaa ja sangen tuulista.
Juhannuspäivä oli aattoa lämpimämpi ja aurinkoisempikin ja mukava sää flaneerata ennen paluumatkaa. Laivalle päästiin kätevästi bussilla Centralstationilta, joka oli lähellä hotelliamme (Hotel Grand Central, Kungsgatan). 
Hirmuisesta tungoksesta päätellen laivassa taisi olla vielä enemmän väkeä kuin lähtiessämme. Mutta ei aikaakaan, kun väki isoon laivaan levittäytyy ja häviää. 

Kotiin kun pääsimme näki, että tuuli oli kovasti riehunut. Kaikenlaista roskaa ja oksia oli vinksin vonksin pihamaalla. 
Peura oli myös käväissyt, niin kuin viime juhannuksenakin Ahvenmaalla ollessamme ja sotkenut Ralfin orvokkilaatikon. Se oli repinyt kukat ylös, juuret poikki ja syönyt kukinnot. No, pitihän sen saada myös vähän juhlia.

1 kommentti:

  1. P.S. Tänään kiirumakaupal Fågelholkkiin katsomaan, mitä siellä on tapahtunut.

    VastaaPoista