sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Caminoa muistellen, VII

Camino del Norte 2. – 24.6.2015, jatkan muisteluani pyhiinvaellusreitillä Irún - Santander 
Irún 2. – 3.6.2015.

Yön Santiago de Compostelassa nukuin sikeästi ja heräsin ajoissa, oli näet käveltävä tovi juna-asemalle.

Eilen olin klaarannut kaikki valmiiksi: reitin asemalle, aikataulut, matkalipun ja infosta sain yhden majapaikan nimen ja osoitteen, ei karttaa eikä reittitietoja.
Kävellessäni tiistaiaamuvarhaisella rautatieasemalle otin vielä kuvan jyhkeästä Santiago de Compostelan katedraalista (2.6.2015)





Istuttuani kymmenisen tuntia junassa tulin Irúniin. Tunnit kuluivat nopeasti maisemia katsellen. Perillä jo hämärsi.

Majapaikasta ei ollut sen kummempaa tietoa kuin nimi ja katuosoite. Aika sokkina siis astuin junasta ulos. Kävelin taksin luo. Sanoin majapaikan nimen, että sinne. No, matkaa olikin vain 500 metriä, ilmankos kuljettajan ilme näytti aika nyreältä. Hän olisi tietysti halunnut kauemmas kyydittävää.

Katsastin majapaikan ja toisenkin, vastapäätä sijaitsevan. Ihan kauheita: meluisia, täynnä kumman tuntuista porukkaa, ja kaikki silmät pystyssä kun meikäläinen astui sisään rinkkoineni ja keppineni.

Pelotti, tuli melkein pakokauhu ja painelin takaisin taksiasemalle.
 – Halpaan hostelliin, tokaisin jo aika väsyneenä ja vähän hermonakin.

Jännää oli, todella jännää, ja ihanaa kun vihdoin pitkän reissaamiseen jälkeen pääsin omaan huoneeseen.

 Irún 3.6.2015
 
Seuraavana päivänä yritin vimmaisesti etsiä infoa, jotta saisin uuden pyhiinvaelluspassin ja jonkinlaisen opaskartan. Koko päivä kului ennen kuin löysin kirkon ja sen toimiston pienten käytävien takaa. Opaskirjaa oli yhtä vaikeaa löytää.

Kyselin kirjakauppaa ja kun se lopulta löytyi, oli vain espanjankielisiä opaskirjoja, joten sellainen sitten. Onneksi oli hyvät kuvat. Sitä tutkailin lopun päivää ja kyselin monet kerrat respasta reittiä Caminolle.


   Piti yöpyä toinenkin yö, jotta olen aamulla levänneenä ja ajoissa liikkeellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti