lauantai 18. kesäkuuta 2016

Caminoa muistellen, VIII

Camino del Norte 2. – 24.6.2015
Etappi Irún - Pasajes, 4.6.2015, 19 km
Torstaiaamusella mieli keventyneenä, kun pääsin taas liikkeelle ja jatkamaan pyhiinvaellustani Irúnista kohti Pasajesta. Aamu oli ihmeen kaunis ja valoisa. Hiljaistaa oli, ja jokunen kun oli kotinsa läheisyydessä, tervehti hän reippaasti minua.

Aika matkan sain kävellä keskustojen halki, ennen kuin pääsin luontoon. Odotin jo niin näkeväni Biskajanlahden, sen vaahtopäiset tyrskyt.
Ihailin mahdottoman kaunista luontoa ja näkymiä, katsoinpa sitten minne vaan.

Enpä vaan arvannu, millainen koetus päivästä koitti, pikku hiljaa huomaamattani. En huomannut sään lämpenemistä aivan hellelukemiin. Kuumuden ja nousujen takia minun olisi pitänyt huolehtia paremmin juomisesta, etten olisi vallan läkähtynyt ja uupunut. Mutta niin kävi, kokemus sekin. Matkalla postasin enemmän tästäkin koetuksesta.

Perille pääsin onnellisesti kiitos ystävällisten ja auttavaisten ihmisten! Niin, autokyydillä lopulta pääsin perille. Ja voi, miten minusta huolehdittiin: tarjottiin juotavaa, syötävää, istumapaikkaa ja niin edelleen. Oikeastaan en tainnut itse ymmärtää missä uupumuksen tilassa oikein olin. Eikä ihme, sillä kuumaa oli, lämpömittari kuulemma näytti yli 40 astetta varjossa.

Vähitellen virkistyin. Jaksoin taas ottaa kuvankin majatalon korkeuksista.ja lähteä muiden mukana illalliselle rauhalliseen keskustaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti