perjantai 29. tammikuuta 2016

Kemikaaleja, kemikaaleja

Olipa ikävää lukea Greenpeacen testistä. Sen mukaan kaikissa vaellusvarusteissani olisi suuria määriä haitallisia fluoriyhdisteitä.

Vaellusmatkoillani esimerkiksi tämä tuulta ja vedenpitävä kuoritakki kastui monet kerrat läpimäräksi. Ehkä takki ja muutkin varusteeni ovat jo kemikaalivapaita – toivon niin – en ainakaan aio ostaa sprayaineita ominaisuuksia palauttamaan. Niitäkin nimittäin kovasti kaupataan vaatteisiin ja kenkiin.

Myrkkyjä siis lienee varsinkin Haglöfin vettä hylkivässä ulkoilutakissani ja lakissa kuin myös käsineissä, vyölaukussa, rinkassa jne.

Erilaisten aineiden haitallisuus on tullut mieleeni käydessäni urheilukaupoissa. Eri vaatteiden tunnustelusta kädet tuntuvat tahmaisilta.

On tämä maailma mennyt hankalaksi: ihmisille ja eläimille myrkkyjä siellä täällä ympäristössämme. Lakanat, tyynyliinat, pyyheliinat ja monet muut tekstiilit on pitänyt jo pitkään pestä ennen käyttöä. Ei kai auta muu kuin miettiä entistä tarkemmin mitä ostaa ja suuhunsa laittaa.

Ehkä nuo vaaralliset aineet ovat jo vaikuttaneet muistiini; espanjankielen sanat kun eivät tahdo millään tarttua, unohdan ne saman tien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti