keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Värikäs lokakuu

Lokakuun alkupäivät ovat olleet aurinkoisia. Mutta talvi lähestyy – se hiipii öisen aikaan yhä lähemmäs ja lähemmäs yöpakkasten kera. Kaksi peräkkäistä pakkasyötä on jo ollut - aamusella mittari näytti -6.2 astetta.



Aamulla vein auton korjaamolle - kolmannen kerran jo tänä vuonna. En tiedä mikä vika siihen taas tuli, alkoi näet eilen tutista kuin horkkatautinen. Ajoin huomaamattamani parkkipaikalla johonkin isoon kuoppaan. Taisi siitä ottaa nokkiinsa.

Korjaamolta kävelin kotiin. Matkalla katselin pakkasyön jäkiä: ruoho oli valkoisessa kuurassa, ja jotkut lehtipuut olivat jo melko paljaina.


Haravoimista meillä riittää useiksi päiviksi: saamme kerätä saarnien, vaahteroiden, koivujen ja pensaiden värikkäitä lehtiä. Viimeiseksi jäävät omenapuun, sireenin ja tammen lehdet, jollei nyt ensilumi niitä peitä.

2 kommenttia:

  1. Hei Silja!

    Tänään taas ihana aurinkoinen syyspäivä. Yö oli kylmä, -9 astetta mutta nyt on jo + 5 eli aika suuri on ero yön ja päivän lämpötiloilla.

    Mökillä ei enää ole kesävettä mutta aiomme silti sinne viikonlopuksi. Olemme keränneet saunavettä jotta voimme saunoa ja juomavesi on helppo viedä mukana.
    Syysloma alkaa, hyvä!

    Oikein aurinkoista ja mukavaa syksyn jatkoa!

    Seija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Seija kuulumisista.

      Mukavaa mökkiviikonloppua, on varmaan kaunista, ja rentouttavaa syyslomaa!

      Poista