torstai 10. syyskuuta 2015

Omenatouhua

Pihamaallamme on vain yksi vanha ja kärsinyt omenapuu. Ei se jaksa enää joka vuosi kukkia eikä kasvattaa omenia, vaan joka toinen vuosi. No, tänä vuonna se oli omenointituulella.

Ja kun omenapuumme on sillä tuulella, tulee raakilaita valtavat määrät. Pitkin kesää tuuli ja sade ovat pudotelleet raakileita alas niin, että luulin jo sadon menetetyksi. Mutta ei, ihan mukavasti on jäänyt meille makeita omppuja.

Myös oravat, linnut ja madot ovat tykänneet niistä. Jäniksetkin ovat nakertaneet maahan pudonneita. Kovin ovat madonsyömiä ja rupisia, mutta käyvät kuulemma hyvin mehustettaviksi.

Satoa kun näyttää jääneen uhkista huolimatta runsaasti, päätin kokeilla mehustuttaa omput Alitalon mehuasemalla ja varasin ajan täksi päiväksi.

Kaunis syksyinen sää suosi omenankeruuta. Saimme vietyä 43 kiloa omppuja mehuasemalle. Hyvää, makeaa mehua kertyi 28 litraa.
Muutaman kerran olen saanut tehtyä pannullisen omenapiirakkaa. Kuvan piirakkaan tuli laitettua omenaviipaleita liian harvakseen. Mitä enemmän omenaa piirakassa sitä maukkaampi suupala on.
Jokunen omena jäi vielä puuhun. Niistä saan vielä muutaman piirakan tehtyä ja onhan niitä mukava nakertaa muutenkin.

2 kommenttia:

  1. Hei Silja!

    Ihanan mehukkaalta vaikuttaa omenasatonne. Saitte paljon taatusti maistuvaa omenatuoremehua.

    Minä ostin paikallisilta vietnamilaisilta puolukkaa, myyvät tosi halvalla, 4 euroa kilo perattuna. Pakastin ja tein survosta. Tuoreista marjoista tuli aivan ihanan herkullista vatkattua puolukkapuuroa.

    Voikaa hyvin!

    Seija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seija, hieno teko!

      Vispipuuro on myös suurta herkkuani, varsinkin maidon kera.

      Hyvää viikonloppua teille siellä!

      Poista