torstai 11. elokuuta 2016

Uusi vempain mielessä

Yhtenä päivänä tuttu rouva esitteli ja ylisti aktiivirannekettaan. Hänellä on ollut se jo muutaman vuoden. Ranneke on kuulemma mahdottoman kätevä, se mittaa päivittäiset askeleet, matkan ja ties mitä. Minusta se oli kivan näköinenkin. Vaikutti todella hyödylliseltä ja kätevältä. No, minä tietysti innostuin valtavasti.


Seuraavana päivänä riensin urheilukauppaan. ”Millaisia aktiivisuusrannekkeita teillä on”, kysyin tohkeissani, kuitenkin melkein toivoen ettei niitätä olisi. Tunnistin näet suuren vaaran merkit eli ostaa se päätä pahkaa.


 


No olihan niitä: ” Tällä hetkellä meillä on nämä kaksi mallia, Polar A360 ja Polar Loop 2, haluatko katsoa niitä?”, myyjä sanoi. Totta kai halusin, näyttivät aivan koruilta. Seurasi selkeä esittely rannekkeiden eroista ja toiminnoista. Olin todella ihastunut.

Päädyinkin jo Loopia kehittyneempään versioon A360. Se nimittäin mittaa ranteesta suoraan sykkeen askeleet ja matkan. Selkeä näyttö, kello näkyy hyvin. Mutta sitten minun oli vaikeaa päättää rannekkeen väriä, ottaisinko mustan vai pinkin.

Tyyriin hinnan lisäksi yritin pitää mielessä, miten niin usein innostun ja ihastun erinäisiin vempaimiin ja varsinkin sen, miten niiden käyttö vähitellen hiipuu kunnes harmittelen, miten taas... 

Ja olen tainnut hokea, että mitä vähemmän laitteita sen parempi, ei ole huolta päivityksistä, latauksista ja niin edelleen.

Onneksi urheilukaupassa sain viimein sanottua, että tuota väriä minun pitää vielä miettiä ja käyttöäkin. Kauppakäynnistä on jo aikaa, silti ranneke putkahtelee mieleeni tämän tästä. Välillä mietin seuraavia etuja:
  • näytöstä voin seurata helposti kävelyvauhtiani, etten unohtuisi lenkillä ajatuksiini
  • rasittavimmilla lenkeillä, kuten mäkiharjoittelussa ja spurteissa, näkisin heti palautumisajan
  • aktiivinen askelten määrän, ajan ja matkan seuraaminen motivoivat lenkkeilyäni
Toisinaan sitten taas mahdollisia (lue todennäköisiä) haittoja
  • kyllästyn pitämään ranneketta 24/7, siis aina ja kaikkialla
  • mahdanko tuntea sen kanssa kuin olisin lieassa, siis vempaimen vankina
  • alanko keskittyä ja seurailla liikaa mittauksia
Mutta kaunis se on! Esitteessä sanotaan: ”Ota mukaasi minne vain – A360 on aina valmiina.

Toistaiseksi olen malttanut olla ostamatta. ”Miten mahtaisi käydä, jos laitteen saisi kokeiltavaksi?

2 kommenttia:

  1. Näitä rannekkeita olen itsekin miettinyt. Että tuleeko siitä mittaamisesta riesa. Ja ladatakin niitä pitää aina välillä. Ja mikä sopii käteen parhaiten. Mikä taas pelaa yhteen puhelimen kanssa. Kiva kuulla kokemuksia.

    VastaaPoista
  2. Just niin, epäilen myös, että riesa siitä tulee, jatkuvasta mittaamisesta.

    Ja sekin on hankalaa, varsinkin ulkomailla, kun pitää vempain ladata tietokoneessa. Polarin ranneke on sellainen. Pitää siis varmistaa latausmahdollisuus.

    Siksi toisekseen, kyllä matkalla haluaa katsella ja seurailla muuta kuin ranneketta.

    Silti vempain on mielessäni, vaikka kuinka järkeilen sen turhakkeeksi. Tänäänkin sitä ajattelin, kun tein lenkin vesisateessa, se on näet vesitiivis.

    Appleltakin tulee kuulemma uusi, super hyper kello, siinä on kaikki toiminnot. Mutta hintakin on toista luokkaa.

    No katsotaan, miten pitkään maltan olla hankkimatta.

    VastaaPoista