keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Minne muistiinpanot?

Muistiinpanojen tallentamisesta on tullut minulle miltei ongelma. Muistettavia asioita tuntuu kertyvän yhä enemmän ja enemmän.

Aikaa kuluu ja on varsin turhauttavaa etsiä tiettyä ja "tärkeää" asiaa eri paikoista. Huomaan etsiväni löytämättä yhä useammin jotain tähdellistä merkintää luetusta, kirjoittajasta, ohjeesta, jostain havainnosta jne.

Tiedän kyllä, että paperinen muistivihko on yksinkertainen ja hyvä systeemi. Sarasvuo joskus aikoinaan valtansa päivillä sanoi jossain luennollaan, että tehokkuuteen ja ajanhallintaan ei tarvita muuta kuin kynä, vihko ja paperikalenteri. Tosin silloin ei ollut vielä tätä Some-habitusta – nyt elellään vähän erilaista aikaa. Mitä Sarasvuo mahtaisi nyt suositella? No, se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. 


Näitä muistivihkoja minulla on kasapäin: täysiä, aloitettuja ja aloittamattomia varalle ostettuja, on pieniä ja suuria, ohuita ja paksuja, kovakantisia ja ohutkantisia.

Kaikenkokoisia muistivihkoja olen hankkinut. Joku on sanonut, että jos on pieni kalenteri ja pieni muistivihko, niin on pienet ajatuksetkin ja päinvastoin. Niin tai näin, olisiko Evernote ratkaisu pulmaani? 

Digitaaliseen muistikirjaan siirtymistä harkitsen nyt todella. Kaikki asiani olisivat yhdessä paikassa ja löytäisin hakusanan avulla minkä vaan asian. Hakutoiminnon lisäksi
  • siinä on joustava kansiointi ja tunnistesysteemi
  • voin käyttää sitä kaikissa laitteissani ja
  • voin luoda ja lukea sisältöjä milloin vain.
Mutta digiversion aloittaminen ei käy kädenkäänteessä, tuntuu että jokin Evernote-kurssi olisi paikallaan. Outi Lammin mukaan kannattaa ensin suunnitella huolella, nimetä muistikirjat ja muistiinpanot.

Lammi, Outi (2013). Opi ja työskentele verkossa. Tätinörtti opastaa. Jyväskylä: Docendo. 227 sivua.
Onko sinulla kokemusta digitaalisesta muistikirjasta tai oletko kuullut muiden käyttökokemuksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti