tiistai 30. elokuuta 2011

Roskasakko


Syy Tukholman siisteyteen selvisi Maaseudun Tulevaisuudesta (26.8.2011), kun luin Tarja Hallan kolumnin. Ruotsissa on tullut voimaan roskaamislaki heinäkuun alkupuolella. Halla kirjoitti: ”Kun ruotsalainen nuori mies potkaisi lasipullon sirpaleiksi kadulle, huomasi poliisipartio teon ja langetti 800 kruunun, siis 87 euron sakon.” Hallan mielestä roskasakko ryhdittäisi kummasti suomalaistenkin käyttäytymistä. Olen samaa mieltä.

maanantai 29. elokuuta 2011

Pikkusielu


Taitaa olla on pikkusieluisuutta tarttua ympäristön roskaamiseen ja rikkomiseen. Mitäpä tuosta, kun maailmalla tapahtuu kauheita: kärsitään sodista, rikollisuudesta, luonnonkatastrofeista, nälästä jne. Maailmanlaajuisesti katsottuna, globaalissa ja ubiikkiyhteiskunnassa hyvinvointimme on kohdallaan. Silti mietityttää - kaikki ihmisten tekoset saavat alkunsa vanhemmista, heidän valinnoistaan, kodista ja muista instituutioista – voimme kai välittää ja pohtia asioita ymmärtääksemme ihmisen tilaa ja pahoinvoinnin ilmenemistä.

sunnuntai 28. elokuuta 2011

Peili


Huomaatko, mikä puuttuu rakennuksesta?

Rakenna ja hajota...

Tämä on ollut ikuinen työmaa siitä lähtíen, kun rautatien alikulku rakennettiin
Vuosien mittaan kaupungin ydintä on yritetty kaunistaa ja rakentaa turvalliseksi meille kuntalaisille ja kävijöillekin monin tavoin resurssien mukaan. Kuten tiedämme, ydin on kuin peili kuvastaen kaupungin tilaa ja hyvinvointia. Niin, mitä kuvastaakaan roskaisuus ja hajotetut paikat ympäristössämme? Ehkä nuorison laiminlyönnistä, aikuisten välinpitämättömyydestä ja heidän arvoistaan…?

lauantai 27. elokuuta 2011

Tukholma

Näkymä laivasta: meri väreilee tumman taivaan alla


Näkymä Åhlensin kahvilaterassilta


Terveisiä Tukholmasta! Tuli tehtyä pitkästä aikaa risteily Helsingistä ja päivä Tukholmassa. Sää suosi matkaamme mennen tullen. Slussenilta flaneerasimme pitkin Götgatania Skanstulliin. Kahvittelimme välillä Medborgarplatsenilla, jonne onkin ilmestynyt sitten viime näkemäni lukuisia moderneja ruoka- ja kahvipaikkoja.

Aikoinaan nuoruudessani olin töissä ja asuin lähistöllä, Ringvägenillä. Mielenkiintoista, kun palaa jonnekin vanhaan ja tuttuun paikkaan, alkaa mieli täyttyä hetkessä muistoista. Hetkessä muistuivat mieleen pienet Bore-laivat I, II ja III, vasemmanpuoleisesta liikenteestä siirtyminen oikeanpuoleiseen, raitiovaunut, maauimalat isoine ruohikkoineen, työpaikat ihmisineen ja kaffepausseineen, Mazarine-leivokset jne.

Paljon on Söderinkin seutu muuttunut; on tullut uusia rakennuksia, enemmän avaruutta, niin ja niitä ruokailupaikkoja ihmisineen. Ilmapiirissä oli aistittavissa tiettyä kepeyttä ja rauhallisuuttakin. Kuitenkin useat vanhat rakennukset, kuten verotoimisto ja kirkot toivat tuttuuden tunteen. Siisteys herätti huomiota verratessa Helsinkiin, joka nykyään näyttää suorastaan epäsiistiltä. Siistiltä näytti myös Tukholman ydinkeskusta, jonne tultiin maanalaisella - roskan roskaa en nähnyt missään.

Åhlensin ylin kerros oli täysin muuttunut, oikeastaan se oli enää pelkkä kahvila valtavine näköalaterasseineen. Päivän menyyn näkee ja saa toisessa kerroksessa. Åhlensilla oli ennen monipuolinen kirjaosasto, nyt se oli typistetty lähinnä harraste- ja lastenkirjoihin ja pokkareihin. Se oli pettymys, no, mutta muutama pokkari piti taas ostaa – osta neljä ja maksa kolme houkutti.

Nopeasti yksi kaunis, leuto elokuun päivä isossa kaupungissa vierähtää. Aika loppui kesken, ehdittiin kuitenkin vielä ennen laivaan menoa juoda yhdet Leffet Drottningsgatanin vilinässä.

lauantai 20. elokuuta 2011

Ikkuna Aloe veraan


Kotisivuni Aloe vera -maailmaan on nyt valmis. Sinne vaan kurkkaamaan ja tutustumaan uniikkeihin tuotteisiin. Kotisivuni on ikkuna Foreverin tuotteisiin ja liiketoimintaan.

Aloe vera -tuotteet tuntuvat olevan todella suosittuja ja kauppa käy. Yhtenä päivänä postissa meitä oli kolme jonossa ja odottamassa lähetystä, painavaa pakettia.

torstai 18. elokuuta 2011

Kissat


Kaupunkilaiskissa Pami

Maalaiskissa Välkky


En ole kissa-ihminen, siskoni on. Hänellä on kyky analysoida kahta kissaansa Pamia ja Välkkyä. Seuratessaan niitä siskoni tulkitsee ja lukee kissoja kuin hyvää kirjaa. Hän osaa kertoa minulle, milloin Pami kostaa, milloin se esiintyy, tekee itseään tykö, matkii Välkkyä, on huomionhaluinen tai kuuntelee puhettamme ja niin edelleen. ”Nyt Pami kuuntelee meitä tarkasti korvat höröllään, vaikka se on selkä meihin päin, ikään kuin ei kuuntelisi.” Pamille pitää välillä puhella ja sitä pitää silittää, vaikka se ei näytä pitävän siitä.

Siskoni osaa kuvata kissojensa erilaiset piirteet, kuten ulkonäön ja luonteen tarkasti ja hauskasti, kuin ihmistä. Välkky on ulkokissa, viihtyy puussa. Sinne rungolle se pyrähtelee tämän tästä. Välkky on itsenäisempi siinä missä Pami osoittaa avuttomuutta. Välkky on selviytyjä. Muutenkin se on suorasukaisempi, Pami on juonikas, mutta linjakas, toisaalta taas pelokkaampi.

Itse en ole kissa-ihminen, mutta seurailen niitä mielelläni tilaisuuden tullen. Kadehdin kissojen nopeutta reagoida, kykyä seurata ympäristöään tarkasti, sulavaa liikehdintää eivätkä ne unohda venyttelyä milloinkaan uinailun jälkeen.

keskiviikko 17. elokuuta 2011

Satoa


Toisenlaista satoa 2011


Ainoa omenapuumme tuottaa vaihtelevasti omenia eri vuosina. Viime vuonna tuli vain kaksi omenaa ja nekin pilaantuivat. Tänä vuonna omenapuu on pullollaan omenia: virheettömiä, rupisia ja matoisia, enimmäkseen kuitenkin rupisia ja matoisia ja pieniä, mutta tosi makeita ja mehukkaita. Viinimarjat olen saanut poimittua, kunpa vain tulisi käytettyä talven mittaan.
Hyvä olla puitakin valmiina kuivamassa, sillä voi tulla taas aikainen ja kylmä talvi.

maanantai 8. elokuuta 2011

Inspiraatio-päivä

Hanko

Tammisaari
Terveisiä Järvenpäästä, siellä oli lauantaina mukava ja informoiva Forever-tilaisuus. Ruotsalaisen Kajsa Carlströmin luento oli filosofinen. Hän kertoi omasta Forever-elämästään, periaatteistaan, etiikasta ja moraalista, ajatusvoimasta jne. Asioita, jotka koskettavat ja pätevät myös tämän päivän organisaatioiden ja ryhmien johtamisessa.

Tanskalaisen Olsenin luento taas oli hauska ja huumoria täynnä. Se oli hyödyllinen, sillä hän kertoi käytännön kokemuksiaan tuotteista. Kokemuksia kaikenlaisia onkin hänelle kertynyt, kun ollut Foreverissä jo 16 vuotta. Saimme runsaasti erilaisia vinkkejä muun muassa hiusten ja ihon hoitoon. Niin, mutta kokeileminen tuntui olevan hänellä avain sana, sillä tuotteet puhuvat puolestaan.

Päivästä inspiroituneen pidänkin oman tilaisuuden sponsorini kanssa torstaina. Kutsutuilla on mahdollisuus kuulla Aloe vera -kasvin monipuolisista vaikutuksista hyvinvointiin. Kutsutuilla on myös mahdollisuus kokeilla Aloe veraa sisältäviä tuotteita.

perjantai 5. elokuuta 2011

Liikkeellä



Kuljen ees taas ja taas ees - kuin Föri Turussa – asuinpaikkakunnan ja HY:n väliä. Aina on jotain mukana, jotain jää pois, jotain otan taas mukaan. Noin se menee tutkimusraporttinikin kanssa: Käyn tekstiä läpi ees taas, jotain tulee lisää, jotain redusoin ja aina jotain jää – kuljetan mukana.

torstai 4. elokuuta 2011

Pimeää

Taideteos Infotalon edustalla, Viikki
Tulipa synkkä kuva, vaikka oli kaunis ja aurinkoinen alkuilta. Taitaa ennustaa syksyn alkua ja aherrusta.


Dekkareita luen aika harvoin. Sitten kun sellaisen saan käsiini, on se luettava saman tien kannesta kanteen. Mölndalin matkalla ostin matkalukemiseksi Lee Childin Dollar-dekkarin. Olikin huikean jännä, mutta myös aika raaka, joten en taida vähän aikaan dekkariin tarttua.

Muutenkin päätin jättää vähemmälle kaiken muun kirjallisuuden lukemisen - on keskityttävä vain lähdekirjallisuuteen - jotta tutkielmani teksti olisi napakampaa. Huomaan, että paikka paikoin työni on saanut kaunokirjallisia vaikutteita. Toisaalta hyvän kirjan iltalukeminen katkaisee päivän mietinnät ja toisaalta antaa hermolepoa.

tiistai 2. elokuuta 2011

Kommentointiohje

Tässä ohje halutessasi kommentoida nimettömänä, anonyymisti.

Eli paina tekstin alla olevaa kommentti-linkkiä ja kirjoita avautuvaan ikkunaan viestisi. Jos sinulla ei ole omaa google-tiliä, valitse kohdasta "kommentointi nimellä" ja valikosta nimetön tai anonyymi.

Julkaise komentti painamalla 'Lähetä komentti'. Ruutuun aukeaa kenttä ja sen yläpuolelle värillisiä kirjaimia. Kirjoita näkemäsi kirjaimet ruutuun ja paina uudestaan 'Lähetä komentti'. Kirjoitus on julkaistu ja näkyy sivulla. Kokeile!

Viikki

1.8.2011 Eviran possut
Pitkän tauon jälkeen on taas totuteltava säännölliseen tutkielman tekoon ja keskityttävä aiheeseen. Luonto on täälläkin kaunis. Ihmiset ovat touhuissaan.

Näkymiä lenkkitieltä

30.7.2011 Tällaiset muuntajat lienevät katovia ilmiöitä

kuin myös tällaiset kaivot

30.7.2011 Matonpesupaikka, Vähäjoki
Kunpa tuo roskis tyhjennettäisiin tänä vuonna ajoissa. Monena vuonna, kun koulut alkaa, on se kaadettu ja roskat pisin maastoa ja joessa levällään.


Vähäjoki

Puutarhanäkymiä

28.7.2011





Sponsorini kotipihalta otettuja kuvia iltasella ja samana päivänä. Hän on uuttera ja aikaansaava ihminen; hoitaa perhettään, liiketoimintoja, puutarhaa ja niin edelleen kärsivällisyydellä ja taidolla.

Turku

28.7.2011 Föri se kulkee aina vaan - ees taas


28.7.2011 Yksi suosikkiruokapaikkani Turussa
Sydänsuvena Turku on kaunis kaupunki joenrantoineen astella. Laivaravintoloita on moneen makuun. Esimerkiksi Svarte Rudolf on hyvä paikka ruokailla ystävän tai ystävien seurassa, laatu ja hinta ovat kohdallaan ja upea näkymä Aurajoelle ja sen liikenteelle.