maanantai 8. elokuuta 2011

Inspiraatio-päivä

Hanko

Tammisaari
Terveisiä Järvenpäästä, siellä oli lauantaina mukava ja informoiva Forever-tilaisuus. Ruotsalaisen Kajsa Carlströmin luento oli filosofinen. Hän kertoi omasta Forever-elämästään, periaatteistaan, etiikasta ja moraalista, ajatusvoimasta jne. Asioita, jotka koskettavat ja pätevät myös tämän päivän organisaatioiden ja ryhmien johtamisessa.

Tanskalaisen Olsenin luento taas oli hauska ja huumoria täynnä. Se oli hyödyllinen, sillä hän kertoi käytännön kokemuksiaan tuotteista. Kokemuksia kaikenlaisia onkin hänelle kertynyt, kun ollut Foreverissä jo 16 vuotta. Saimme runsaasti erilaisia vinkkejä muun muassa hiusten ja ihon hoitoon. Niin, mutta kokeileminen tuntui olevan hänellä avain sana, sillä tuotteet puhuvat puolestaan.

Päivästä inspiroituneen pidänkin oman tilaisuuden sponsorini kanssa torstaina. Kutsutuilla on mahdollisuus kuulla Aloe vera -kasvin monipuolisista vaikutuksista hyvinvointiin. Kutsutuilla on myös mahdollisuus kokeilla Aloe veraa sisältäviä tuotteita.

4 kommenttia:

  1. Olisi mielenkiintoista kuulla tarkemmin millaisia asioita Kajsa Carlström korosti luennollaan, mitä asioita toi esiin etiikasta ja ajatusvoimasta jne.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vielä näytteistä. Olen kokeillut sitä mehiläisvaha-rasvaa ja tykännyt. Yritän tässä syksyn mittaan kokeilla myös muita tuotteita kunhan vanhat on ensin kulutettu loppuun.

    VastaaPoista
  3. Sannakajsa kirjoitti...
    Mukava kuulla Sannakajsa!
    Itse olen tullut kokeiluni myötä tulokseen, että Aloe Vera Gelin juominen päivittäin (30 ml) vaikuttaa ihoni kuntoon sisäisesti. En ole tarvinnut voiteita läheskään yhtä paljon kuin ennen, pärjään tosi pienellä voidemäärällä.
    Kun tavataan, annan teille Pomesteen-pullon vastustamaan flunssaa. Sitäkin otetaan vain 30 ml päivässä.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi kirjoitti...

    Etiikka ja moraali ovat laajoja aiheita. Liiketoiminnassa yleensä ja organisaatioissa ne tulevat aktuaalisiksi osaksi strategioita riippuen taloussuhdanteista tai esimerkiksi kilpailukykypyrkimyksistä ja/tai kestävän kehityksen mukaisista tavoitteista.

    Viime vuosina ollaan oltu kiinnostuneita yhä enemmän henkilökunnan hyvinvoinnista. Myös ihmiset itse tahollaan ovat kiinnostuneita hyvinvointinsa edistämisestä. Kutsunkin tätä vaihetta tai suuntausta johtamis- ja organisaatioteorian posthumanismiksi. Suuntaukseen liittyy myös ihmisten ”privaatit” pyrkimykset edistää hyvinvointiaan ja terveyttään. Katson, että tähän liittyy myös usko tai vakaumus, että ihminen itse voi vaikuttaa omaan elämäänsä.

    Kajsa Carlströmin luentoon palatakseni itse kukin osallistuja ”nappaa” tai valitsee kiinnostuksensa mukaan asioita etiikasta, moraalista ja myös ajatusvoimaa (esim. kun päättää oikeasti jotain, niin se tapahtuu tai mihin kiinnität huomiota, se lisääntyy tai sitä saat jne.) koskien. Tarkoitan, että kuulee ja kuuntelee, sisäistää asioita, jotka liittyvät omaan arjen toimintaan ja hyvinvointiin. Näillä on merkitystä siis myös työpaikan valinnassa ja siinä miten toteuttaa omaa arkeaan ja missä haluaa olla mukana.

    Aiheesta löytyy paljon kirjallisuutta, esimerkiksi: Juuti, Pauli; Keltikangas-Järvinen, Liisa; Ollila, Maija-Riitta ja niin edelleen.

    VastaaPoista