sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Caminoa muistellen, XI

Camino del Norte 2. – 24.6.2015

Etapit ajalla 12. – 15.6.2015: Ziortza – Gernika-Lumo – Lezama – Bilbao

Ennen Gernika-Lumoa kävelin Ziortzaan, josta oli noin 17 kilometriä majapaikkaan. Tässä kohtaa oli hyvä levähtää ja puhdistaa saviset kengät pihan vesipisteessä.

Tässä majapaikassa viivyin kaksi yötä.

Lezama - illansuussa kävin tutustumassa paikkakuntaan ja selvittelemässä reittiä aamuksi.


Kuravelliä taas vastassa ennen kuin olin Bilbaossa. Satoi ihan valtavasti. Onneksi sää muuttui puolenpäivän jälkeen poudaksi, jopa aurinkoiseksi.


Majapaikan vihdoin löydettyäni saatoin jättää rinkkani ja lähteä tutustumaan kuuluisaan Bilbaoon. Harmikseni Guggenheim oli suljettu (maanantaina 15.6.), oli tyydyttävä kiertelemään sitä kuin kissa kuumaa velliä.







 
Näistä kuvista huomaan, että kävelyt alkoivat jo painaa kuntoani ja mieltäni. Aamuinen rankkasateessa kävely ja vielä majapaikastakin yli tunnin kävelymatka museolle väsyttivät, en malttanut oikein keskittyä kuvaamiseen.

Nyt jälkikäteen ihmettelen, miksi en jäänyt toiseksi yöksi kaupunkiin. Mutta toisaalta kaupungin häly, nähtävyydet ihmismassoineen eivät kuulu pyhiinvaeltajan hengelle - jo muutamassa tunnissa oloni kaupungin vilinässä muuttui kärsimättömäksi ja rauhattomaksi - sitä haluaa Caminolle, sen rauhaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti