keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Toinen lumikenkäilypäivä

Tänään tein pidemmän, puolitoistatuntisen lenkin lumikengillä, eilinen kun ei tuntunut missään. 
Ja mitenkä taas nautinkaan läpsytellä pitkin joen viertä! Aurinko lämmitti mukavasti, eikä tuulta ollut juuri nimeksikään. Niin ja se rauha ympärilläni risukoiden läpi puskiessani. Paikoitellen tuntui jo sohjoiselta auringonpaisteen vaikutuksesta. 
Pari ihmistä käveli joen jäällä. Minusta on aina kiva nähdä joku muukin kulkija lenkeilläni. Niin nytkin ja aloin huikkailla heille tervehdyksiä ja vilkutinkin. Mutta eivät nostaneet eväänsäkään, eivät olleet huomaavinaankaan. Ajattelin että pakko niiden oli jo kaukaa minut nähdä, punatakkisen möhkäleen. No, taisivat ajatella, että se on joku bimbo kun huitoo. Mutta entä jos olisin tarvinnut apua.

Kuin lohdutukseksi moisesta välinpitämättömyydestä joen toisella puolella asteli pitkähäntäinen kettu vähän väliä pysähdellen.

Siitä töllistelystä lähdin sitten liikkeelle ja kas, kupsahdinkin mahalleni. No, ei käynyt kuinkaan, molemmat lumikengät vain irtosivat. Niitä uudelleen kiinnittäessäni huomasin miten syvälle jalat uppoavat ilman lumikenkiä. 

Varsin mukavaa niillä oli tänäänkin astella, piti vaan varoa etteivät mene ristiin. Kipusin pikkumäennyppylöitä ylös ja alas, maha vaan piukaksi ja annoin mennä. Ehkä ehdin niillä vielä taimikossakin astella, mutta katotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti